עם התמחות מרובת שנים בהליכי חדלות פירעון, משרדנו מאפשר לעסקים בכל קנה מידה ועם חובות בכל סדר גודל לעבור ניתוח מלא של מצבם, וליצור תכנית הבראה מקצועית ומקיפה שתניח את דעתם של הנושים ושל בית המשפט כאחד, ללא פשיטת רגל, ותוך הקפאת הליכי גבייה.
מה חשוב לדעת אודות הקפאת הליכים:
הקפאת הליכים הוא הליך אשר מציב את החייב, תאגיד או יחיד, בעמדה מוגנת. לא ניתן לבצע עיקולים בתקופת ההקפאה, עד כדי הקפאה מוחלטת של מימוש נכסים לצורך כיסוי חובות. הליך זה נותן את מרווח הנשימה ומרחב התמרון ההכרחיים לצורך שיקום פיננסי של החייב.
הקפאת הליכים תיקבע אך ורק על-ידי בית המשפט, וזאת לאחר בחינה קפדנית של תוכנית שיקום-כלכלי מנומקת היטב – תוכנית שתשכנע את בית המשפט כי החברה אכן יכולה לשקם את עצמה, ובפרק זמן מתקבל על הדעת. תוכניות מסוג זה הן המומחיות של משרדנו.
לאחר שהובלנו בהצלחה עשרות הסדרי נושים (נועם אברהם משרד עורכי דין), אנו יכולים לומר כי במרבית המקרים אכן עדיף לבחון את האפשרות של הקפאת הליכים, ויפה שעה אחת קודם. פשיטת רגל מובילה לסנקציות חריפות, ועלולה ליצור נזקים רבים לנושים, כמו גם לבעלי החברה, השותפים, הלקוחות וכיו"ב. הליך שיקום כלכלי נבון, לעומת זאת, יכול להפוך את הקערה על פיה, ולהוביל את החברה לשגשוג מחודש, כפי שאכן מתרחש פעם אחר פעם ללקוחותינו.
כל עוד יש סיכוי סביר להחלמת העסק ולשמירה על המוניטין, תוך מעבר מחובות לשגשוג, הרי שהבחירה בהקפאת הליכים וכניסה לשיקום כלכלי עדיפה לכולם.
החשיבות של ליווי מקצועי בתהליך הקפאת הליכים
חשוב להבין כי מדינת ישראל מעוניינת בעידוד הצמיחה של המשק הישראלי ובמניעת פשיטות רגל ככל והדבר ניתן. הצדק עימם, שהרי בפשיטת רגל כולם יוצאים שכרם בהפסדם, והדבר פוגע במשק, פגיעה שנתית מצטברת וקשה. מכאן נובע הרעיון של הקפאת הליכים כחלק מתהליך רחב יותר של שיקום כלכלי, המוסבר לפרטיו בפרק ה' בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח-2018.
עם זאת, צו הקפאת הליכים הוא לא דבר אוטומטי. יש לגבש את התוכנית ולנסח את הבקשה בתבונה. בית המשפט יכול לאשר או לדחות את מתן הצו, בהתאם לשיקולים שונים ולפי צו השעה. שיקולים רבים, מורכבים יותר או פחות, יכולים להשפיע על החלטת בית המשפט. החל במצב המשק הנוכחי (שלום או מלחמה, מגיפת הקורונה וכיו"ב) והריאליות של תוכנית ההבראה של החברה, דרך הסכמת הנושים העיקריים (לרוב בנקים) וכמות העובדים המועסקים על-ידי החברה (שגם כן יפגעו באם תפשוט החברה רגל), וכלה בפנייה של פלוני (לרוב נושה) החווה עצמו נפגע ממתן צו הקפאת הליכים, ומבקש מבית המשפט לבטלו.
מניסיוני הרב בטיפול בהקפאת הליכים ניתן במרבית המקרים לדעת מראש האם הדרך פתוחה בפנינו, או האם נותר בפנינו רק המוצא האחרון – הרי הוא פשיטת רגל.
הצעד הראשון בתהליך הוא שקלול הנתונים היבשים, לדוגמא:
- היקף החובות
- תמהיל ואופי הנושים
- פוטנציאל ההכנסה של העסק
- היקף הנכסים הכולל של העסק ושווים הנוכחי
הצעד השני הוא יצירת הסדר נושים המקובל על כל המעורבים בדבר, הסכם שניסוחו דורש מיומנות רבה וניהול מו"מ, עם ליווי משפטי מקצועי בו מתמחה משרדנו, כחלק מתוכנית הבראה אפקטיבית המבוססת על ידע וניסיון מצטברים מתוך ליווי של עשרות עסקים ממשבר להצלחה.
החוכמה היא ליצור הסכם אשר מצד אחד יניח את דעתם של בית המשפט ושל הנושים כדי שאלו האחרונים יסכימו לחתום עליו, והראשון יאשרו. מן הצד השני על ההסכם לשמור על האינטרנס של החייב בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. גם כאן נכנסות היכולת, הניסיון והידע של נועם אברהם משרד עורכי דין לתמונה.
כאמור, האפשרות לקבל צו הקפאת הליכים לא מהווה 'קארד בלאנש' לעשות ככל העולה על רוחכם. מדובר בהסכם משפטי מחייב, בליווי עורך דין חדלות פירעון, אשר נועד לקנות זמן עבור כל המעורבים בדבר – נושים וחייבים כאחד, והכל תחת פיקוח בית המשפט.
מעבר לבחינה קפדנית ולאישור תוכנית המתאר לשיקום, הרי שביהמ"ש ממשיך את הפיקוח דרך מינוי נאמן, אשר ינהל את ספרי החשבונות של התאגיד, יהיה חתום על בקשה להארכת תקופת הפעלת התאגיד, יציע את תוכנית כוללת להמשך פעילות התאגיד ('תכנית הנאמן'), ועוד.
כמומחים בשיקום כלכלי משרדנו ליווה לקוחות מכל קצוות המשק הישראלי, עם הצלחות בשווי מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, דרך תביעות חוב בפירוק חברה, צווי הקפאת הליכים והליכי חדלות פירעון רבים.
אל תמתינו לרגע האחרון, אך גם אם נדמה שאתם בדקה התשעים-ואחת, פנו בהקדם האפשרי לפגישת ייעוץ ראשונית כדי לקבל הערכת מצב מקצועית ומנומקת, והצעה לפתרונות בהתאמה אישית לסיטואציה שלכם. כמו רבים אחרים, אתם תופתעו לטובה.