פיגורים בהלוואות? כך תתמודדו

לא חשבתם שתגיעו לרגע הזה, אבל לחיים היו תוכניות אחרות ועכשיו ההלוואה שלכם בפיגור. מה עושים כדי לצאת מהפלונטר? המדריך המלא
עורך דין חותם עם לקוח על הפטר חובות לצורך מחיקת חוב קיים

המצב הכלכלי הרעוע בתקופת הקורונה הביא רבים מאזרחי ישראל למצב חדש, שאותו לא הכירו: פיגורים בהלוואות. כן, כשלקחתם את ההלוואה מהגוף הפיננסי שנתן לכם אותה – סביר להניח שזה קרה לפני שהכרתם את המילה "קורונה" – ספק גדול אם חשבתם שתגיעו למצב שבו תיתקעו עם החוב מבלי יכולת להחזיר אותו. קודם כל, חשוב שתדעו שאתם לא לבד. רבים ממשקי הבית מתמודדים כעת עם סיטואציה שנחשבת לחדשה מבחינתם – פיגור בהחזר ההלוואות.

אני בפיגור של כמה תשלומים, מה עושים?

ראשית, חשוב להכיר במצב ולדעת בפני מה עומדים. הגופים המלווים – בין אם מדובר בבנקים, חברות אשראי, חברות ביטוח או גופים פיננסיים מפוקחים אחרים – מבינים שאתם לא תברחו לשום מקום. את הלווים "הבעייתיים" מבחינתם הם יודעים לזהות עוד לפני מתן הלוואה לסגירת חובות, וסביר מאוד להניח שאתם לא בקבוצה הזו. לכן, חשוב מאוד לעמוד בקשר עם הגוף המלווה, להכיר בחוב ולנסות להגיע לפריסה מחודשת שלו. פיגור של כמה תשלומים בהלוואה הוא לא סוף העולם גם מבחינת הגוף המלווה – שמרוויח מהריבית הנגזרת מהפיגור. אם אתם ממשיכים לשלם את ההלוואה כרגע, ויש לכם רק כמה חודשים של פיגור, סביר להניח שתוכלו להגיע להסדר מול הגוף המלווה – בכוחות עצמכם.

אם אתם מרגישים שאתם לא מסוגלים לעשות זאת בכוחות עצמכם, או אם חלילה אתם פשוט לא מסוגלים לשלם את ההלוואה והפיגור הוא כבר יותר מכמה תשלומים שניתן להיערך לסגירתם דרך פריסה בהסדר מהיר וענייני מול הגוף המלווה – רצוי מאוד שתפנו לעורך דין שמתמחה בטיפול בחובות ובחדלות פרעון.

מה עושה עורך הדין?

קודם כל ולפני הכל, עורך הדין יעזור לכם להיכנס לפרופורציות. נכון, להיות חייבים זה לא נעים, ולהתמודד מול גוף מלווה גדול וחזק זה בטח לא תענוג גדול אלא להפך. ועדיין, מדובר, בסופו של דבר, ביחסים בין אנשים שעניינם כסף, ועורך הדין יוכל לשקף לכם תמונה מלאה ונקייה של המצב בו אתם נמצאים – אחרי שינקה את המטענים הרגשיים והנפשיים שבוודאי נוצרים כשנאלצים להתמודד עם מצב מורכב של חוב לגוף כזה.

במידה שעדיין ניתן לנהל מו"מ עם הגוף המלווה, תנו לעורך הדין לעשות זאת. במידה שהחוב כבר יצא מתחומי הגוף המלווה אל עבר המחלקה המשפטית שלו או קדימה משם, אל עבר ההוצאה לפועל – כאן תפקידו של עורך הדין הוא קריטי מבחינתכם. גם בשלב הזה, הפחות סימפטי, עדיין יש פתח למשא ומתן מול נציגי הגוף המלווה. עורך הדין שיגן עליכם יידע, לאור הפרטים שתספקו לו לאחר שיכיר אתכם, למצוא את המסלול הטוב ביותר עבורכם לסגירת הפיגור בהלוואה שנטלתם.

עד כמה הפיגור בהלוואות מזיק?

קחו בחשבון שפיגור בכמה תשלומי הלוואה – גם אם הגעתם להסדר מול הבנק – יכול להכתים מעט את רישום האשראי שלכם. מאז נחקק חוק נתוני אשראי ב-2016, נקבע כי פיגור בהלוואה לפרק זמן של יותר מרבעון מופיע ברישומים. עם זאת, חובה על הגוף המלווה ועל בנק ישראל לציין גם את העובדה שהסדרתם את הפיגור. כלומר, כל עוד אתם בטווח ההסדר מול הגוף המלווה שמולו פיגרתם בכמה תשלומי הלוואה, הנזק לא גדול במיוחד.

הבעיה יכולה להיווצר אם הפיגור ייגרר למשך יותר מרבעון וכמובן – אם לא הגעתם להסדרה מול הגוף המלווה. גם כאן חשוב להיעזר בעורך דין – על מנת לתקן את נתוני האשראי שלכם לאחר שכבר הסדרתם את החוב. תיקון נתוני האשראי שלכם הוא צעד הכרחי על מנת לשמור על תעודת הזהות הפיננסית שלכם נקייה גם לעתיד לבוא.

תוכן עניינים
עורך דין חותם עם לקוח על הפטר חובות לצורך מחיקת חוב קיים
צרו קשר עכשיו
לייעוץ עם עורך דין מומחה ללא עלות וללא התחייבות